||...Genc Mekan...||
HTML Help Yardım Dosyalarını Hazırlama Girisn
||...Genc Mekan...||
HTML Help Yardım Dosyalarını Hazırlama Girisn
||...Genc Mekan...||
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


Genclerin ve Hep Genc Kalanların Adresi
 
PortalAnasayfaLatest imagesİletişimKayıt OlGiriş yap

 

 HTML Help Yardım Dosyalarını Hazırlama

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
RebeLgirL
Co-Admin
Co-Admin
RebeLgirL



HTML Help Yardım Dosyalarını Hazırlama Empty
MesajKonu: HTML Help Yardım Dosyalarını Hazırlama   HTML Help Yardım Dosyalarını Hazırlama Icon_minitimePaz Eyl. 27, 2009 3:38 am

HTML Help dosyalarını hazırlayabilmemiz için öncelikle sistemimize HTML Help Workshop isimli FreeWare olarak dağıtılan programı Kurmanız gerekir.

1.Adım : İçerik Dosyaların Hazırlanması

HTML Help yardım dosyanızı hazırlamak için *.htm , *.html formatında içeriğinizi hazırlayın. Bu dosyalarda istediğiniz gibi link, resim ve içerik bulundurabilirsiniz. HTML formatlarının kullandığı tüm özelikleri yardım dosyaarını hazırlarken kullana bilirsiniz. Bu içeriği hazırlarken Microsoft Frontpageden, Dreamwaver’a istediğiniz yazılımı kullanmakta özgürsünüz. Ben bunun için PHPed ve CuteHTML yazılımlarını kullanıyorum. Unutulmaması gereken önemli nokta hazırlayacağımız dökümanın formatının doğru olmasıdır

2.Adım : Yardım Dosyasının Hazırlanması

Dökümanımızı birleştirmeye başlıyoruz : Bunun için indirip, kurduğumuz HTML Help Workshop uygulamasını çalıştıralım. File menüsünden New diyerek sonrada Project’i seçerek OK butonuna basıyoruz.Muhtemelen aşağıda resmi görülen New Project sihirbazını ekranda göreceksiniz
Browse butonuna basarak oluşturacağınız *.cfm dosyanızın oluşturulacağı yeri ve o dosyaya vereceğiniz adı belirtin.
Sonraki ekranda ise size hangi dosyalarınızın hazır olduğunu sorulacaktır. Bizim şu anda sadece HTML dosyalarımız hazır, onun için HTML files (.htm) seçeneğini seçip Next butonuna basıyoruz.


Bir sonraki ekranda Add... butonuna basarak help dosyası için hazırladığınız HTML formatındaki dosyalarımızı ekliyoruz. Daha sonra Next butonuna basarak bir sonraki sayfaya geçiyoruz.
Bu işlemleri yaptıktan sonra hala ısrarla Ben Bu işi koparıcam/bitiricem !! diyorsak Finish butonuna basarak işlemi bitirebiliriz. Hadi geçmiş olsun, çalışmmızın ilk kısmını bitirdik

3.Adım : Options / Seçenekler

Şimdi yardım dosyamız için gerekli options ayarlarımızı tamamlayacağız. Bunun için Sol tarafta bulunan Change Project Options butonuna tıklayın ve Options ekranını açın. Burda yapacağımız ayarlar şöyle :
Title :
yardım dosyasının başlığı
Default File :
yardım dosyası ilk açıldığında görüntülenmesini istediğiniz HTML dosyası
Language :
Buraya kadar Anla***** geldiyseniz muhtemeln Türkçe seçeneğini seçeceksiniz
Font :
Tercih ettiğiniz başka bir font varsa onu seçerek, dosyanızda o fontun kullanılmasını sağlarsınız. Dikkat edilmesi gereken konu, Character seti Türkçe olarak seçmemiz gereklidir.



4.Adım : Window Ayarları

Yardım dosyasının görüntüleneceği pencerenin ayarlarını yapmak için Add/modify windows definitions butonuna tıklatın. Karşınıza gelen ekrandan pencerenin ismini girin. Title Bar Text kısmına pencerede görünecek başlığı girin. Buttons sekmesindeki Buttons Type kısmından pencerede gözükecek butonları ayarlabilirsiniz. Standart butonların yanında 2 tane ekstra buton vardır. Bunları istediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz. Navigation Pane kısmındaki Windows with ... kısmını işaretleyin. Yardım dosyasında arama seçeneği olması için sayfanın altındaki Search Tab kısmını da işaretleyin. OK butonuna basarak pencere ayarlarını bitirin.

5.Adım : Contents (içerik) Dosyasının Oluşturulması
Contents sekmesine geçin. İçerik dosyamızı belirtmediğimiz için bize yeni bir içerik dosyası oluşturmayı veya mevcut bir içerik dosyasını kullanmayı önerir. Siz yeni bir içerik dosyası oluşturu (Create a new contents file) seçin ve OK butonuna basın. Contents dosyasını proje dosyasıyla aynı klasöre kaydedin.
Bundan sonra içerik dosyamıza konu başlığı veya sayfa ekleyebiliriz. Ben ilk başta
Insert a page butonuna basıp “Program Hakkında...” sayfasını ekledim. Entry Title kısmına ekranda gözükecek ismi girin. Add butonuna basarak projeye eklediğimiz ilgili HTML dosyasını seçin.
Bir konu başlığı eklemek için Insert a Heading butonuna basın. Entry title kısmına ekranda gözükecek ismi yazın. Eğer isterseniz Advanced kısmına geçip, Image Index bölümünden başlık iconunu değiştirebilirsiniz.
Daha sonra istediğiniz kadar konu başlığı ve sayfa ekleyebilirsiniz.

6.Adım : Index (İndeks) Dosyasının Oluşturulması

Index sekmesine geçin. Index dosyamız olmadığı için, bize yeni bir index dosyası oluşturmayı veya mevcut bir index dosyasını kullanmayı önerir. Siz yeni bir index dosyası oluşturu (Create a new index file) seçin ve OK butonuna basın.
Index dosyasını proje dosyasıyla aynı klasöre kaydedin. Insert a Keyword butonuna basın, Entry title kısmına index kısmında gözükmesini istediğiniz etiketi yazın. Add... butonuna tıkla***** bu etikete tıklandığında hangi dosyanın açılacağını seçin ve OK butonuna basın.

7.Adım : Son Ayarlar ve Dosyanın Oluşturulması

Artık işlemlerimiz bitmek üzere. Yazının bu kadar uzun olması sizi aldatmasın bu yaptıklarımız aslında çok basit işlemler, birkaç kez yaptıktan sonra siz de göreceksiniz. Artık işlemleri bitirip yardım dosyamızı oluşturalım. Project kısmına geçip, change Project Options butonuna basın. Default window kısmında ayarlarını yaptığımız pencereyi seçin.
son işlem olarak Compile HTML File butonuna basıp HTML yardım (.chm) dosyasını oluşturun.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
HTML Help Yardım Dosyalarını Hazırlama
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
||...Genc Mekan...|| :: Teknoloji :: Bilgisayar Donanım & Yazılım-
Buraya geçin: